Vicepremierul Raluca Turcan, despre importanța alegerilor din 6 decembrie: ”Legile trecute prin Parlament imprimă direcția unei țări. Și acolo trebuie să fie reprezentat fiecare cetățean”

Vicepremierul Raluca Turcan, despre importanța alegerilor din 6 decembrie: ”Legile trecute prin Parlament imprimă direcția unei țări. Și acolo trebuie să fie reprezentat fiecare cetățean”
Vicepremierul Raluca Turcan și importanța alegerilor din 6 decembrie: ”Legile trecute prin Parlament imprimă direcția unei țări. Și acolo trebuie să fie reprezentat fiecare cetățean”

Vicepremierul Raluca Turcan  consideră că ziua de 6 decembrie – atunci când românii vor merge la vot pentru alegerile parlamentare 2020 – este un moment crucial, atât din punct de vedere politic, cât și social. 

Înainte ca PNL să preia guvernarea, spune Raluca Turcan, România s-a aflat ”într-un regim de opresiune, discreționar” și – mai ales 0 ”pusă la colț de Europa”, percepută ca o țară ”cu apucături comuniste”.

Au fost emise ordonanțe de urgență care ”au albit hoții și corupții”, au dus la o destabilizare a economiei naționale și au avut ca rezultat scumpirea utilităților. Mai mult, Raluca Turcan acuză guvernarea PSD de faptul că ”a ridicat degetul mijlociu” în Parlamentul României, fără a considera prioritară bunăstarea, liniștea și viața de zi cu zi a românilor.

”De 6 decembrie să nu uităm. În trei ani, înainte să dărâmăm ultimul guvern PSD, România a fost într-un regim de opresiune, discreționar și pusă în colț de Europa. Tot ce am urât mai mult – să fim priviți ca o țară cu apucături comuniste, ca o țară de lumea a treia și mai ales să stăm pe loc sau să involuăm, s-a întâmplat. Într-o noapte Grindeanu și Iordache au dat o ordonanță să albească hoții și corupții. Într-o altă noapte, înainte de Revelion, au dat ordonanță să destabilizeze economia și să scumpească utilitățile. Iar pe zi mergeau la pescuit pe insulele României, ca pe propriul lor domeniu.

Până când dumneavoastră nu ați mai răbdat. Ați arătat că nu pentru asta ați făcut sacrificii 30 de ani. Imaginea cu luminițele tricolore care ardeau la minus 15 grade a făcut înconjurul lumii. Ei ce-au făcut? Au ridicat degetul mijlociu în Parlament. În 10 august ați ieșit din nou să spuneți că vreți să trăiți acasă, în România. Ei ce-au făcut? V-au gazat”, spune vicepremierul Raluca Turcan.

”Voi n-ați mai suportat. Noi n-am mai suportat. PNL a fost singura formațiune care a reușit să strângă o majoritate și să scoată PSD de la putere. Să scoată România de sub acest mod discreționar de a conduce. Și de acolo a început reconstrucția”

Raluca Turcan

Raluca Turcan: ”PNL, singura formațiune care are un dialog constructiv cu președintele”

Alegerile din 6 decembrie au o importanță covârșitoare, insistă vicepremierul Raluca Turcan, ele având ca rezultat, în ultimă instanță, chiar apariția acelor legi esențiale care ”imprimă direcția unei țări”.

Există ”la butoane” – avertizează Raluca Turcan, nominalizându-i pe social-democrații Sorin Grindeanu și Florin Iordache – oameni care care nu pun mai presus de toate interesul românilor și nu reușesc să poarte un dialog constructiv. În acest context, Raluca Turcan cere românilor să nu uite că PNL este singurul partid ”care are puterea să îi oprească pe PSD-iști”.

”De ce sunt importante alegerile din 6 decembrie? Pentru că legile trecute prin Parlament sunt cele care imprimă direcția unei țări. Și acolo trebuie să fie reprezentat fiecare cetățean. Și pentru că fără un partener în Parlament, Guvernul, Președintele și cetățenii nu au forța deplină să se bucure de niște măsuri coerente, constructive și care să tragă în aceeași direcție.

Grindeanu și Iordache sunt încă la butoane. Aste-s fapte. Grindeanu e numărul doi în PSD și propunere de premier. Iar Iordache e președintele Consiliului Legislativ. Știm cu toții cum a ajuns acolo”, mai spune vicepremierul Raluca Turcan.

”PNL a fost singura formațiune care a dovedit că are puterea să-i oprească pe PSD-iști. Și singura care și-a asumat răspunderea să treacă țara prin pandemie. Singura formațiune care are un dialog constructiv cu președintele. Să nu uităm. Pe 6 decembrie, să nu uităm”

Raluca Turcan

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Mihai Albu are cancer! Declarații tulburătoare ale creatorului de modă după ce a început lupta...
FOTO. Transformarea incredibilă a lui Valentin Ceaușescu, la 76 de ani! Viața grea de după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Cei trei bărbați care transformă India într-o superputere economică. Țara va devansa Germania și Japonia...
FOTO EXCLUSIV | Decizie de urgență luată de medici. Ce se întâmplă acum cu Florin...
Florin Piersic, în stare GRAVĂ când a ajuns la spital! Declarațiile șocante ale medicilor
8 judeţe intră de la ora 12.00 sub avertizare cod galben de ploi torenţiale. Vreme...
Florin Piersic, inconștient la Terapie Intensivă! Breaking news
Ioana Ancuța Popoviciu, judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu, continuă seria gafelor. A întrebat-o pe...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Medicii de la Spitalul „Foişor” despre starea de sănătate a lui Florin Piersic: Starea generală...
Substanța SALVATOARE din MÂNCARE! Pur și simplu este o MINUNE
Putin a dat ORDIN. Militarii ruşi se RETRAG. Decizia zilei de 9 mai
Update. Florin Piersic a fost operat și se află la terapie intensivă
Andreea Bălan, incident în timpul unui concert. A căzut de pe scenă când cânta și...
Ce au găsit chirurgii în corpul lui Florin Piersic! Medicul care l-a operat a rupt...
Cum a reacționat soția lui Vali Vijelie, după ce a ascultat melodia „Să iubești două...
”Am chemat salvarea. Șocul a fost groaznic” Dinu Maxer a trecut prin momente de panică...
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se...
Când ar putea fi construită prima cale ferată pe Lună?